De Koninklijke trein

Hét kinderprogramma van de Christelijke omroep!
Luister elke zaterdag tussen 7 en 8 uur ‘s avonds mee met mooie verhalen en leuke liedjes!
Kruip met z'n allen gezellig voor de radio, of luister met de radio aan tijdens het knutselen of spelen.
Dit uur is helemaal voor de kinderen en voor de kinderen die op zaterdag niet kunnen luisteren wordt het programma herhaald op woensdagavond ook van 7 tot 8 uur ‘s avondsHallo jongens, meisjes en alle anderen die meeluisteren,Dit is alweer de laatste Koninklijke trein voor de zomerstop! In juli en augustus zijn vele op vakantie of lekker veel buiten, dus dan heeft de trein ook even vakantie.
Filippus is een van de mensen die Jezus’ boodschap gehoord hebben en die na de dood van Jezus zijn boodschap verder brengen naar andere mensen. De Heere zegt hem waar hij naartoe moet gaan en wat er dan op zijn weg komt, luister je mee?.

Als je het leuk vindt kun je een kleurplaat gaan kleuren die met het verhaal te maken heeft.

De trein komt deze keer alleen zaterdag! We hopen dat je luistert op zaterdagavond!
Veel luisterplezier en een hele fijne vakantie!

Enkele liedjes die langskomen:

- Ik heb de zon zien opgaan.....
- Maak mij Uw wegen bekend
- Het is de Bijbel
- Een parel in Gods hand
- Het oude testament lied
- Wit, zwart, rood en geel
- Uit liefde voor de wereld


Hallo meisjes en jongens en alle anderen die meeluisteren,Deze keer gaat het verhaal over Petrus, daar zit hij nu… in de gevangenis, vastgeketend aan twee bewakers. De gemeente weet dat, daarom zijn ze bij elkaar en bidden voor hem al zolang hij in de gevangenis zit .. Morgen zal de rechtszaak plaatsvinden en wat zou hij voor straf krijgen? Luister mee…..

Als je het leuk vindt kun je een kleurplaat gaan kleuren die met het verhaal te maken heeft.

De trein komt weer 2 keer! We hopen dat je luistert op zaterdagavond of op woensdagavond!
Veel luisterplezier weer!

Enkele liedjes die langskomen:

- Heer ik volg U
- Zoals klei in de hand van de pottenbakekr
- Angst zal verdwijnen
- Hij is er echt
- Licht en Leven
- Leer mij om te luisteren
- Klop maar bij Mij aan


Hallo meisjes en jongens en alle luisteraars,Deze keer gaat het verhaal over een man die niet lopen kan. Elke dag wordt hij naar de ingang van de tempel gebracht zodat hij de mensen die naar tempel gaan kan vragen om geld. Hij kan niet werken en zit daar dus hele dagen. Dan komen de discipelen langs hem en ook aan hen vraagt hij om hulp….wat zou hij van hun krijgen? Luister mee…..

Als je het leuk vindt kun je een kleurplaat gaan kleuren die met het verhaal te maken heeft.
Zondag is het vaderdag, daarom ook een leuke kleurplaat die je kan maken voor papa of voor iemand die niet je papa is, maar van wie je veel houdt, of iemand helemaal geen papa is geworden…. Ook die mannen mogen weleens in het zonnetje gezet worden toch?
De trein komt weer 2 keer! We hopen dat je luistert op zaterdagavond of op woensdagavond!

Veel luisterplezier weer!

Een paar van de liedjes:

- Kwetsbaar
- Lieve Vader
- God kent jou
- Nooit alleen
- Wij loven U
- Heb vertrouwen

Hallo jongens en meisjes en iedereen die ook mee luistert,Zaterdag 8 juni is het weer tijd voor een aflevering van "de Koninklijke trein." Zondag en maandag is het Pinksteren en dan mogen we terugdenken aan de uitstorting van de Heilige Geest. Dat had de Heere Jezus beloofd toen Hij naar de hemel ging, weet je het nog van het vorige verhaal? Ze moesten wachten en mochten niet terug naar hun geboorteplaats. Ze zijn daarom bij elkaar gebleven en ook de vrouwen die veel van de Heere Jezus hielden. Ze waren bij elkaar. Daar gaat het verhaal verder!

We hopen dat je weer gaat luisteren en dat jullie fijne dagen hebben met Pinksteren!

De trein komt weer 2 keer! We hopen dat je luistert op zaterdagavond of op woensdagavond!

Veel luisterplezier weer!

Een paar van de liedjes:

- Toen Jezus naar de Hemel ging
- Geest van God
- We zingen Halleluja....
- Weet dat Hij komen zal
- Hij is machtig
- Vul mij met Uw Geest
- Voetstappen

Hallo jongens en meisjes en iedereen die luistert,Zaterdag 1 juni is het weer tijd voor het programma "de Koninklijke trein." Het was donderdag 30 mei Hemelvaartsdag en op die hoorden we in de kerk hoe de Heere Jezus terug ging naar Z|ijn Vader en over de discipelen die alleen achterbleven. De Heere Jezus had het hun al vaak verteld, maar het was zo moeilijk te begrijpen. Dat is nu nog wel zo dat we het moeilijk begrijpen, maar luister maar eens naar het verhaal.

Als je het leuk vindt kun je een kleurplaat gaan kleuren van een heteluchtballon, maak een mooie en vraag of ze er een foto van plaatsen op facebook bij de Christelijke Omroep! Wij zijn wel benieuwd wat voor moois jullie kleuren! Het kan ook dat je liever wil alleen luisteren en gezellig met de liedjes meezingen.....in dit uur voor jullie mag dat! (en ook alle andere uren als je zin hebt natuurlijk)

De trein komt weer 2 keer! We hopen dat je luistert op zaterdagavond of op woensdagavond!

Veel luisterplezier weer!

Een paar van de liedjes:

- Onze lofprijs stijgt omhoog
- Halleluja zingt de Heere een nieuw lied
- Een deur
- In het huis van de Vader
- Voorbij de wolken
- Voor Pinksteren
- Ben je klaar
- Stil

Hallo allemaal!.,Deze keer gaat het verhaal over de gelijkenis van de Koninklijke bruiloft. De Heere Jezus vertelde dit verhaal en nu kun jij ook luisteren naar dit verhaal!

Een vader is heel blij dat zijn zoon gaat trouwen en geeft een heel groot feest! Er worden heel veel mensen uitgenodigd, maar zouden ze ook komen? Luister mee en leer ervan!

De trein komt weer 2 keer! We hopen dat je luistert op zaterdagavond of op woensdagavond!

Veel luisterplezier weer!

Een paar van de liedjes:

- Wij vieren feest
- Stap voor stap
- Een Koning geeft een feest
- De minste
- Er is niemand als U
- Helemaal anders
- Wees wijzer

Hallo jongens en meisjes en alle luisteraars.,Deze keer gaat het over de gelijkenis van de zaaier. De Heere Jezus vertelde dit verhaal en nu kun jij ook luisteren naar dit verhaal!

Misschien kan papa of mama alvast het gedeelte met je lezen in de Bijbel waar dit verhaal staat, of als je zelf lezen kan dan kun je dat misschien hardop voorlezen voor papa of mama of broertjes of zusjes! Je kunt het vinden in Matthéüs 13.

Als je zin hebt kun je onder het luisteren een kleurplaat kleuren van de een man die aan het zaaien is, of misschien kun je zelf een mooie tekening maken?

De trein komt weer 2 keer! We hopen dat je luistert op zaterdagavond of op woensdagavond!

Veel luisterplezier weer!

Een paar van de liedjes:

- Als het graan
- Ik neem even de tijd...
- Vertel het aan de mensen
- De Hand van God
- Hé, luister je mee
- Het mosterdzaad
- Wie is jouw God
- Je mag groeien

Hallo jongens en meisjes en alle luisteraars.,Hebben jullie het al gehoord? De Koninklijke trein komt op een andere tijd aan op het station en zelfs nog meer! Ja, hij komt speciaal op woensdag terug voor de kinderen die op zaterdag niet kunnen luisteren!!..... Je kunt dus op zaterdagavond van 7 uur tot 8 uur luisteren of op woensdagavond van 7 uur tot 8 uur

Het gaat deze keer over de discipelen die weer gaan vissen. ze missen de Heere Jezus, want ze zien hem niet zo vaak meer als voor Hij aan het kruis stierf en weer opgestaan is, Voor ze de discipelen van de Heere Jezus werden waren ze ook vissers... Luister je mee?

Als je zin hebt kun je onder het luisteren een kleurplaat kleuren van de discipelen die aan het vissen zijn.

Zondag is het moederdag en ook daar staat een leuke kleurplaat voor, maar nu is niet iedereen mama geworden.....het is ook leuk om deze kleurplaat te kleuren en te geven aan iemand die geen mama geworden is, maar die je wel heel lief vindt! Dat zou een leuke verrassing zijn!
Veel luisterplezier!

Liedjes:

- Zachte regen
- Schoon schip
- Iedereen is anders
- Kom aan boord
- Ik wil zingen met jou
- Heb vertrouwen
- Bewaar je oog....

Hallo jongens en meisjes en alle luisteraars.,Hebben jullie lekker vakantie gehad? Misschien zijn jullie zelfs op vakantie geweest! Het is weer zaterdag en weer een programma voor jullie!
Weer een vertelling uit de Bijbel en mooie liedjes erbij.....

Vorige keer ging het over de twee vrienden uit Emmaus. De Heere Jezus bezocht hen en ze waren zo blij toen ze zagen dat Hij het was dat ze weer helemaal die verre reis terug gingen. Nu komt de Heere Jezus bij de disicipelen en Thomas gelooft maar niet dat het echt waar is dat de Heere Jezus weer leeft! zou dat zo blijven? Luister mee!

Als je zin hebt kun je onder het luisteren een kleurplaat kleuren en deze keer is het een kleurplaat.met de tekst van een liedje wat jullie ook gaan horen!

Veel luisterplezier weer!

Liedjes:

- Iedere morgen
- Dat de Heer verrezen is
- Is je deur nog op slot
- Thomas,Thomas
- Op dit moment
- We vieren feest
- Psalm 116

Hallo jongens en meisjes en iedereen die luistert.,Het is zaterdagmorgen 27 april en we vieren dan koningsdag, maar we hopen dat jullie toch ook luisteren naar het programma voor jullie waarin het gaat over de Koning!
Er komen ook weer heel veel liedjes langs, teveel om allemaal op te schirjven :)

Vandaag gaat het verhaal over twee vrienden uit Emmaus. Zij gaan samen weer terug naar huis en zijn verdrietig, omdat ze hun Koning zo missen. Dan komt er iemand met hun meelopen, maar die weet niet over Koning Jezus denken zij en ze vertellen Hem alles wat er gebeurd is in de afgelopen dagen......hoe dat gaat? Luister mee!

Als je zin hebt kun je onder het luisteren een kleurplaat kleuren en deze keer is het een lente kleurplaat. Ook zou je kunnen gaan puzzelen als je dat leuker vindt. kies dan voor de puzzelknop

Veel luisterplezier

Liedjes:

- Weet je dat de lente komt
- Jezus is het Licht
- Je krijgt geen spijt
- Jezus, U bent Heer
- Ik dank U wel
- Mijn grootste wens
- Buig voor de Heer
- Hij leeft!

Hallo jongens en meisjes en iedereen die met ons meeluistert.,Het is zaterdagmorgen en weer tijd voor het programma voor jullie!
Welke liedjes er komen kunnen jullie hier zien, maar een aantal is nog een verrassing! De liedjes die je kent mag je natuurlijk gezellig meezingen.
Gisteren was het Goede Vrijdag en hebben we stilgestaan bij het sterven van de Heere Jezus aan het kruis. Vandaag is het stille zaterdag, want de Heere Jezus was op die dag in het graf. Vandaag kijken we alvast vooruit naar Pasen, want morgen dan mogen we vieren dat de Heere Jezus weer is opgestaan!


Vandaag vind je hier onder een eenvoudige kleurplaat en voor de kinderen die al in een hogere groep zitten is er een puzzel en een moeilijkere kleurplaat! Kies maar uit

Luister je mee? Door vertraging komt de Koninklijke trein om !0 uur......
Wij wensen jullie hele fijne Paasdagen toe en mocht je nu zaterdagmorgen niet kunnen luisteren goed nieuws! Deze keer wordt het programma op tweede Paasdag van 08:00 - 9:00 uur

Liedjes:

- Pasen, Pasen, Pasen
- Een steen op het graf
- Hij is opgestaan, Hij leeft
- De vrouwen komen bij het graf
- Vader, o Vader
- Een rivier vol van vrede
- Zingen is zonneschijn
- Dir is de dag
- Jezus is de morgenster
- Zeg het voort

Hallo jongens en meisjes en alle luisteraars.,Het is alweer (bijna) zaterdagmorgen 13 april en is het weer tijd voor het programma voor jullie!
Veel liedjes komen er weer langs en een aantal daarvan kunnen jullie zien in het lijstje, maar een aantal is ook nog een verrassing! De liedjes die je kent mag je natuurlijk gezellig meezingen.

Het is al bijna Pasen, maar voor het zover is gebeuren er nog heel wat minder leuke dingen in de Bijbel.. Er zijn mensen die de Heere Jezus gevangen willen nemen....hoe dat gaat, luister maar naar het verhaal!


Luister je weer gezellig mee?

Liedjes:

- Jezus U bent Gods Zoon
- Oorlog in je hoofd
- Petrus
- Wij zwaaien met takken
- Jezus is de Rots
- Lam Gods
- Jezus ga ons voor
- Ik zal er zijn
- De stille tijd