De Koninklijke trein

Hét kinderprogramma van de Christelijke omroep!
Luister mee naar mooie verhalen en leuke liedjes!
Kruip met z'n allen gezellig voor de radio, of luister met de radio aan tijdens het knutselen of spelen.

Dit uur is helemaal speciaal voor de kinderen! (maar natuurlijk mag iedereen meeluisteren)Elke woensdagavond van 18:00 tot 19:00 uur een programma voor de kinderen, luister je mee?
Iedere zaterdag daarna kun je om dezelfde tijd naar de herhaling luisteren!

Woensdagavond 1 april 2020

De Koninklijke trein gaat weer rijden en weer met een nieuw verhaal!. Gelukkig kan dat doorgaan in deze rare tijd waarin de scholen dicht zijn en je niet met veel bij elkaar mag zijn.... opa en oma mag je niet bezoeken en zo is er nog veel meer wat ineens niet mag. Natuurlijk doen we netjes wat de regering zegt, want dat vraagt de Heere ook van ons.

We zijn met de Koninklijke trein nu in het Oude Testament en in het eerste boek van Mozes; Genesis. we hebben gehoord hoe de Heere God de aarde, alle dieren en de mensen geschapen heeft. De reis van Abraham waren we mee bezig, maar die zetten we even in een wachtende trein. Het is namelijk de lijdenstijd en dan denken we terug aan hoe de Heere Jezus op aarde moest lijden. De komende weken gaan we daar naar luisteren hoe dat gegaan is. De mensen vonden het niet altijd fijn wat Jezus hun vertelde en de discipelen die begrepen ook niet altijd wat de Heere Jezus bedoelde als hij hun vertelde wat er zou gaan gebeuren.
Vanavond gaat het over het laatste avondmaal en dat de discipelen zich afvragen wie de belangrijkste is.......wat denk jij?
Wil je ook graag meer horen? Luister dan vanavond!
_______________________________________________
Hier naast zie je het lied wat gemaakt is door William Boer IC verpleegkundige, samen met zijn vriendin Annewil de Jong, die ook in de zorg werkt, het lied ”Heer, ik mag toch alles vragen?”.

Als je de foto aanklikt dan kun je het luisteren en zien. Laten we dit maar vaak zingen, want zingen is twee keer bidden en bidden is juist nu zo belangrijk!! Je gaat het ook op de Christelijke Omroep vaak horen! Het zou mooi zijn als we dit lied leren en meezingen.
Coronalied

FA95726F-C1C7-4661-9237-14F160206E9D

Heb je tips of vragen?Of misschien wil je graag jouw favoriete lied horen in de Koninklijke trein, vertel ons wat je wil horen door een mail te sturen!


lm@christelijkeomroep.nlLet op, vanaf woensdag 1 april gaat de Koninklijke trein op een andere tijd rijden! We hebben gevraagd of hij voor de kinderen die nu niet mee kunnen luisteren eerder wil komen, want het is zo jammer als dat niet kan omdat je naar bed moet. Gelukkig was het geen probleem en komt hij dus vanaf april om 6 uur 's avonds en reizen we tot 7 uur, dus gezellig een uur.